Psicoteràpia adults

Recuperar el benestar psicològic i relacional

Em dic Maria Andreu Sabaté i sóc Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Psicòloga Col·legiada 15.491 (COPC) amb reconeixement sanitari.

Treballo com a psicoterapeuta des de l’any 2008, tant amb infants, com amb adolescents i adults. L’any 2014 vaig obtenir el reconeixement d’especialista en Psicoteràpia “Certificat Europsy” de l’European Federation of Psychologists’ Associations (EFPA) i vaig iniciar la meva col·laboració amb un centre especialitzat en trastorns de la conducta alimentària com a terapeuta grupal i individual durant 4 anys.

Les formacions principals que he realitzat són el Màster en Anàlisi transaccional integratiu i la formació en Psicoteràpia integrativa al Centre d’Entrenament per a psicoterapeutes CEP Eric Berne de Barcelona, formació professional i personal al llarg de 10 anys, i el Nivell 1 de Psicoteràpia Sensorio-motor pel tractament del trauma amb el Sensoriomotor Psychotherapy Institute, amb Kekuni Minton i Esther Pérez.

 El que em resulta més apassionant de la meva professió és la possibilitat de conèixer i acompanyar a les persones d’una manera significativa i amb sentit. Alhora, l’equilibri entre creativitat i tècnica que requereix, així com la formació continuada, la supervisió i el treball personal propi que implica.

En aquest acompanyament, que recorre camins diferents i únics per a cada persona sobre la base comuna de la seguretat i sintonia relacionals, la tendència natural a la recuperació de la salut i l’equilibri es desplega amb l’augment progressiu de la consciència d’un mateix, dels altres i de l’entorn.

Un conjunt de tècniques terapèutiques especialitzades que s’utilitzen en el marc d’una relació terapèutica basada en la seguretat, confidencialitat i autenticitat utilitzades per aconseguir l’objectiu terapèutic acordat perquè la persona recuperi el seu benestar emocional i psicològic.

La psicoteràpia ens ajuda a resoldre conflictes psicològics, relacionals i socials que ens fan patir.

En el nostre cas, aquesta intervenció tècnica se centra en els principis filosòfics humanistes següents:

  • l’actitud “Jo bé-Tu bé”. És a dir, un respecte profund cap a la idiosincràsia de cada persona.
  • els trastorns i símptomes psicològics són un intent adaptatiu de la persona per resoldre un conflicte intrapsíquic o interpersonal que la fa patir, buscant l’equilibri. Així que fins i tot les conductes aparentment més “estranyes” tenen un sentit adaptatiu en un context determinat.
  • les persones tenen una tendència natural cap a la salut.
  • la relació terapèutica segura és la base per a què qualsevol tècnica psicoterapèutica que s’apliqui pugui funcionar.

Des de l’Anàlisi transaccional i la Psicoteràpia Integrativa, dues escoles que es troben dins de la Psicologia Humanista, amb la incorporació dels últims descubriments de les Neurociències.

L’Anàlisi transaccional és una filosofia humanista, una teoria de la personalitat, de la motivació i de la comunicació humana, i alhora un sistema de tècniques d’intervenció psicoterapèutica eficaces i que permeten la integració coherent d’altres sistemes d’intervenció que augementen la seva eficàcia i permeten aprofitar els últims estudis de les neurociències que demostren com funciona el cervell.

Segons l’Anàlisi Transaccional, recuperar la salut psicològica implica recuperar 3 capacitats:

  • La capacitat de ser espontani, entesa com la capacitat d’escollir lliurement la nostra conducta en funció de la situació d’ara i aquí, lliure dels condicionaments passats o externs.
  • La capacitat de ser íntim, en el sentit de poder mostrar-nos tal i com som en les relacions, si així ho volem.
  • La consciència, entesa com la capacitat de veure’ns a nosaltres mateixos, als altres i la realitat tal i com és, i no pas a través de les “ulleres” de les nostres creences i/o experiències passades no resoltes (el guió de vida).

La meta terapèutica última de l’Anàlisi transaccional doncs és deixar de viure dins el guió de vida que vam decidir en la nostra infància en situacions d’estrés emocional, i poder viure amb tota la nostra capacitat de pensar, sentir i actuar el moment vital actual.

La Psicoteràpia integrativa té una visió global de la persona i posa èmfasi en la integració del sentir, el pensar, la consciència corporal i les accions per tal de trobar l’equilibri personal i vital, a través d’una relació terapèutica que utilitza la indagació, la implicació i la sintonia per ajudar a prendre consciència dels aspectes cognitius, fisiològics, emocionals i conductuals i a la seva integració per ajudar a que la personi aconsegueixi un funcionament òptim i fora del seu sistema de guió i les limitacions d’aquest.

Modalitats de treball:

Individual i en grup, segons objectius i necessitats.

Maria Andreu


Psicòloga

Llicenciada en Psicologia (UAB).
Especialista en Psicoteràpia (Certificat Europsy de l’EFPA).
Màster en Anàlisi transaccional integratiu.

currículum

SERVEI PSICOTERÀPIA ADULTS


En què puc ajudar els pacients?

  • Creixement personal i autoconsciència. A vegades necessitem un espai per poder pensar, sentir, connectar, acompanyats d’un professional que ens ajudi a prendre consciència de nosaltres mateixos, del que pensem, sentim i del per què actuem com ho fem, per guanyar amb tranquilitat interna i llibertat d’escollir el que volem en la nostra vida. Això ens ajuda a clarificar els propis objectius personals, laborals i relacionals i viure amb més plenitut.
  • Acompanyament en situacions de crisis vitals o situacionals. La vida comporta crisis naturals per a cada etapa vital (infantesa, adolescència, naixement, reestructuració de la parella, marxa de casa dels fills, envelliment, mort, etc.) i d’altres crisis en les quals podem necessitar un suport per gestionar-les de manera òptima.
  • Desbloquejar situacions i conflictes interns que ens fan sentir bloquejats.
  • Ajudar en l’auto-acceptació o falta de pau amb un mateix.
  • Trastorns d’ansietat i estrés. Anticipació, fòbies, trastorns d’ansietat generalitzada, preocupacions excessives, atacs d’ansietat…
  • Trastorns emocionals com depressió, tristesa, desànim, inestabilitat emocional…
  • Alteracions de l’autoconcepte i l’autoestima.
  • Trastorns de la conducta alimentària.
  • Processos de dol i pèrdues.
  • Trastorns de personalitat: si existeixen dificultats per adaptar-te a la vida tal i com és, a les feines, estudis, relacions…
  • Problemes relacionals i socials: relacions conflictives, falta de relacions, por a les relacions, patrons de relació que es repeteixen i no satisfan…
  • Problemes de parella o familiars.