Dietètica i nutrició

Alimentació

Em dic Clàudia Soler i sóc dietista-nutricionista. El meu objectiu és ensenyar i mostrar com es pot portar un estil de vida alimentari adequat per a cada situació. Avui en dia, ja és conegut que una mala alimentació pot ocasionar molts problemes de salut, com també es coneix que una dieta equilibrada i personalitzada pot afavorir la recuperació o estabilització de certes malalties, a més de facilitar un millor rendiment esportiu per aquelles persones que tinguin objectius d’aquest caire.

Dono molta importància a construir un estil de vida alimentari saludable i per aconseguir-ho cal  trobar la manera més còmoda per fer-ho, tot estudiant diferents estratègies per adaptar els gustos i els hàbits del pacient als objectius nutricionals establerts en la consulta. Així doncs, ofereixo dietes totalment personalitzades, on el pacient és qui marca el ritme de les sessions, i determina els objectius que es veu capaç d’assolir a curt termini. Els menús, els aliments, els minuts implicats en cuinar… es personalitza tot per tal que no sigui difícil adaptar-se als nous hàbits, ja que l’objectiu és oferir una dieta equilibrada el més pràctica possible, i aconseguir que no sigui avorrida.

Un dels grans reptes a llarg termini, és que cadascú pugui adquirir prou coneixement com per saber valorar les múltiples opinions que podem trobar avui en dia sobre alimentació. Dit d’una altra manera, es vol fomentar que es tingui esperit crític sobre unes bases sòlides alimentàries, construïdes mitjançant aquest servei de nutrició.

Clàudia Soler


Dietista-Nutricionista

Antropometrista ISAK1
Dieta personalitzada
Especialista en nutrició i cuina vegana i vegetariana

currículum

SERVEIS


Un dels grans problemes avui en dia, entre la societat, és l’excés de pes. El més important per nosaltres és treballar l’estil de vida i els hàbits de cada pacient. Un cop considerem que els nous hàbits estan ben instaurats, es poden oferir estratègies més o menys ràpides, però el més important  és haver revertit aquells hàbits que provocaven que el pacient augmentés de pes.

Per aquells casos en que hi ha inflamació de la zona abdominal, molèsties intestinals associades als àpats, sensació de que hi ha algun aliment que no es tolera bé però les proves mèdiques no ho detecten. A partir de la dieta es pot millorar la simptomatologia i arribar a detectar els aliments que calguin evitar.

Si tens una al·lèrgia o intolerància alimentària ja sigui detectada des de fa poc o des de fa anys, pots necessitar l’ajuda o el consell d’un professional de l’alimentació. Què pots menjar? Què has d’evitar? Com controlar les traces? Com gestionar el teu dia a dia?

L’alimentació té un paper molt important en el rendiment esportiu, cal saber què menjar en el pre i en el post entrenament, com preparar una competició o senzillament com alimentar-se quan es fa esport per fer salut. A El Sentre, fem anàlisi antropomètrica per visualitzar la progressió del pacient, una tècnica totalment manual que permet estimar el greix i la musculatura de cada persona, i que a, diferència d’altres tipus d’anàlisis com la bioimpedància, aquesta tècnica acumula molts menys errors, i per tant, resulta molt més precisa.

L’embaràs és una etapa màgica i és molt important tenir una bona alimentació per cuidar la salut de la mare i del bebè. A partir de la nutrició es pot ajudar a preparar un embaràs de la manera més saludable, evitant problemes de fertilitat, del correcte creixement del fetus, com també ajudant una nutrició completa per la pròpia salut de la mare, que també serà necessària pel període de lactància del nadó.

Des dels primers mesos fins a l’adolescència l’alimentació és molt important pel creixement i el desenvolupament dels infants. Agafar bons hàbits des de petits pot ser un gran avantatge i pot afavorir la salut del nen tota la seva vida. Des del servei de nutrició recolzem les tècniques de “Baby Lead Weaning”, en les que l’infant va introduint nous aliments segons la seva voluntat, i treballem els àpats en família per educar indirectament al nen/a, per tal que agafi bons hàbits sense sentir-se obligat.

DIETES


EXPERTA EN DIETES

  • VEGETARIANA I VEGANA
  • SENSE GLUTEN

EXPERTA EN DIETES VEGETARIANA I VEGANA
El vegetarianisme i el veganisme poden ser dietes totalment segures i saludables si estan ben planificades. És important informar-se a partir de fonts fiables de quins són els nutrients que s’han de tenir en compte per a tal de suplir l’aportació nutricional dels aliments d’origen animal, així com també saber a quins aliments es troben aquests nutrients i com incorporar-los al dia a dia de la manera més òptima i en les quantitats adequades. Així doncs, és aconsellable acudir a un dietista-nutricionista especialitzat en la matèria que et pugui assessorar i personalitzar els consells per ajustar-los al teu estil de vida i als teus gustos i recursos.
La meva experiència personal en l’àmbit del vegetarianisme i veganisme és de 7 anys, durant els quals he pogut desenvolupar molts recursos, eines i receptes per dur a terme aquest estil de vida de forma saludable, amb varietat i de forma gustosa. I aquesta és la meva manera d’enfocar les consultes sobre vegetarianisme i veganisme, no només amb la part teòrica de quins nutrients s’han de tenir en compte i quins aliments s’han d’incloure a la dieta, sinó també amb receptes i idees per posar la teoria a la pràctica d’una forma divertida i variada.

EXPERTA EN DIETES SENSE GLUTEN
Seguir una dieta sense gluten cada dia és més fàcil degut als productes que estan disponibles al mercat. Tot i això, molts d’aquests productes no són gaire saludables i no es recomana abusar-ne. A més a més, seguir una dieta sense gluten estricta per primera vegada pot ser un gran repte així com també seguir-la durant molt de temps, ja que és fàcil caure en la monotonia. Recórrer a un dietista-nutricionista especialitzat en aquest àmbit pot ajudar-te a portar la celiaquia o la intolerància al gluten no celíaca (IGNC) d’una manera més segura i saludable.
La meva experiència personal en la celiaquia i l’alimentació sense gluten és de 5 anys, els quals m’han omplert de coneixement per portar una dieta variada i saludable sense gluten. La meva manera d’enfocar les consultes sobre celiaquia i IGNC és partir dels hàbits i gustos del pacient, i donar idees i receptes per tal de gaudir de la dieta sense gluten.