
Dietètica i nutrició
La salut comença al plat
Em dic Anna Gómez, soc diplomada i graduada en Nutrició humana i dietètica, col·legiada número CAT794 pel col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya.
Des de que vaig acabar la carrera l’any 2011 he seguit formant-me en varis àmbits: Nutrició infantil, obesitat, al·lèrgies i intoleràncies alimentaries, interpretació d’anàlisis clínics…
Entenc la salut des d’una visió integrativa i coherent, no crec en pautes estrictes, sí en educar i acompanyar a les persones per, a través de l’alimentació, aconseguir una millor qualitat de vida. La meva experiència m’ha fet veure que, sigui quina sigui la situació de cada persona, és possible modificar la seva relació amb el menjar amb l’objectiu d’afavorir la salut.
Crec en la importància de la part humana i sensible de la professió. L’escolta activa, l’empatia i el tracte personalitzat són eines que utilitzo en la meva consulta per fer front a les diverses necessitats del pacient. Crear un vincle, així com un espai còmode per assolir cadascun dels objectius que definim, però sobretot defenso la pràctica professional des de l’evidència científica.
Gestiono i analitzo les situacions des del costat positiu i de manera constructiva. I així és com treballo dia a dia a la consulta. Amb la informació i l’empenta adequada tots podem millorar els nostres hàbits per aconseguir estar més sans.
SERVEIS
Aprèn nous hàbits saludables per nodrir-te de forma òptima i prevenir malalties.
Des de la consulta et podem ajudar en les diferents etapes per les que transita la dona al llarg de la vida: embaràs, lactància, menopausa, així com símptomes premenstruals (SPM) o desajustos hormonals com absència de menstruació(amenorrea), cicles Irregulars, cicles curts, sagnats abundants (menorràgia) o si t’han diagnosticat de síndrome d’ovari poliquístic (SOP) o endometriosi.
L’alimentació és molt important pel creixement i el desenvolupament dels infants. Agafar bons hàbits des de petits, afavoreix la salut del nen durant tota la seva vida. Et podem ajudar en qualsevol tipus d’introducció als aliments o en qualsevol etapa: primera infància, infància adolescència, així com en diverses patologies.
Pèrdua de pes: El sobrepès o l’obesitat és molt més que un problema estètic. La pèrdua de greix ha de ser pautada de manera saludable, coherent i responsable.
Augment de pes: és important que una pauta nutricional hipercalòrica estigui ben compensada nutricionalment, per no caure en l’error de augmentar el consum de certs aliments poc saludables.
Definir o incrementar massa muscular.
Escull i aprèn sobre aquesta modalitat sabent que estàs fent una correcta alimentació incloent tots els nutrients necessaris.
Et podem ajudar en moltes situacions de malaltia, tant si l’alimentació està implicada directamentcom alteracions analítiques (colesterol, triglicèrids, diabetis…) hipertensió, gastritis, problemes digestius… o en altres on l’alimentació et pot ajudar a millorar el propi procés de malaltia: processos inflamatoris, tractaments oncològics…
És important recalcar que cal un acompanyament en aquestes situacions ja que molts cops l’únic que s’aconsella és la retirada o evitació de l’aliment però no es valora els possibles dèficits que pot comportar aquesta retirada.
A vegades el ritme frenètic del dia a dia ens impedeix dedicar temps a una cosa tan important com és l’alimentació, si vols t’ajudem a organitzar la setmana amb menús saludables per a tu i tota la família, llista de la compra, aliments amb un bona composició…
Tens dubtes molt concrets sobre aliments, nutrició o manipulació d’aliments? aquí estem per a resoldre’ls.
Escull el tema que vulguis profunditzar o la temàtica i preparem el material per a poder-ho realitzar. Algunes idees: esmorzars saludables, batchcooking…
DIETES
EXPERTA EN DIETES
- VEGETARIANA I VEGANA
- SENSE GLUTEN

EXPERTA EN DIETES VEGETARIANA I VEGANA
El vegetarianisme i el veganisme poden ser dietes totalment segures i saludables si estan ben planificades. És important informar-se a partir de fonts fiables de quins són els nutrients que s’han de tenir en compte per a tal de suplir l’aportació nutricional dels aliments d’origen animal, així com també saber a quins aliments es troben aquests nutrients i com incorporar-los al dia a dia de la manera més òptima i en les quantitats adequades. Així doncs, és aconsellable acudir a un dietista-nutricionista especialitzat en la matèria que et pugui assessorar i personalitzar els consells per ajustar-los al teu estil de vida i als teus gustos i recursos.
La meva experiència personal en l’àmbit del vegetarianisme i veganisme és de 7 anys, durant els quals he pogut desenvolupar molts recursos, eines i receptes per dur a terme aquest estil de vida de forma saludable, amb varietat i de forma gustosa. I aquesta és la meva manera d’enfocar les consultes sobre vegetarianisme i veganisme, no només amb la part teòrica de quins nutrients s’han de tenir en compte i quins aliments s’han d’incloure a la dieta, sinó també amb receptes i idees per posar la teoria a la pràctica d’una forma divertida i variada.
EXPERTA EN DIETES SENSE GLUTEN
Seguir una dieta sense gluten cada dia és més fàcil degut als productes que estan disponibles al mercat. Tot i això, molts d’aquests productes no són gaire saludables i no es recomana abusar-ne. A més a més, seguir una dieta sense gluten estricta per primera vegada pot ser un gran repte així com també seguir-la durant molt de temps, ja que és fàcil caure en la monotonia. Recórrer a un dietista-nutricionista especialitzat en aquest àmbit pot ajudar-te a portar la celiaquia o la intolerància al gluten no celíaca (IGNC) d’una manera més segura i saludable.
La meva experiència personal en la celiaquia i l’alimentació sense gluten és de 5 anys, els quals m’han omplert de coneixement per portar una dieta variada i saludable sense gluten. La meva manera d’enfocar les consultes sobre celiaquia i IGNC és partir dels hàbits i gustos del pacient, i donar idees i receptes per tal de gaudir de la dieta sense gluten.